Anna Weitz 2017 3
Anna Weitz är verksam i Stockholm och jobbar främst som dokumentärfilmsproducent på Mantaray Film. När tid finns föreläser Anna gärna inom producentskap och outreach.

Anna producerade Förvaret (regi: Shaon Chakraborty, Anna Persson) en långfilmsdokumentär inifrån Migrationsverkets förvar i Flen, som vann Guldbaggen för Bästa Dokumentär filmåret 2015 och nominerades till Prix Europa 2016. Hon har för Mantaray Film även producerat Tystnadens språk (Regi Frans Huhta) och varit biträdande producent på den Cannes-belönade filmen Jag är Ingrid (Regi Stig Björkman).

Tillsammans med andra RåFILM-medlemmar har Anna gjort dokumentärerna Vi där bortifrån (2005), Hitmusik – konsten att sätta rytm till revolt (2007), Repainting Cuba (2009), Det var en gång på riktigt (2010) och Lek (2013).

Hon är även en av filmarna bakom nätverket Noncitizen som är ett nomadiskt kultur- och filmprojekt med fokus på frågor om migration och mänskliga rättigheter.

Utbildad på bla. Skurups journalistlinje, Biskops-Arnö folkhögskola och Stockholms dramatiska högskola. Har deltagit i den internationella producentutbildningen EAVE och Britdocs Impact Producers Lab.

Kontakt: anna.weitz@rafilm.se