RåFILM visar film i Folkets park 19,21/6 19.15

Den 19 juni och den 21 juni visar RåFILM film i folkets park före EM-matcherna. Här är filmerna och schemat:

 21 juni 19.15

Silvia Monica La Unica (21 min)
”Silvia Monica bedårar kameran med sin hjärtlighet och värme, men livet är hårt här bland Buenos Aires mindre bemedlade. En avvikande hamnar lätt utanför samhällets gillande och blir en paria på arbetsmarknaden, i det sociala livet och på frukostcaféerna. Men på scen är hon La Unica.”

Prio 1 förändra världen (16 min)
En kortfilm gjord i samarbete med ABF Mittskåne.
Om engagemang i olika former hos unga människor.
Gjord av och med ungdomar 13-24 i olika delar av Skåne.
Gjord som inspiration och som ett diskussionsunderlag.

 

19 juni kl 19.15

Hitmusik (28 min)
När Lundabandet Röda Bönor på 70-talet äntrade proggscenen drevs de av en övertygelse att musiken var en väg till en bättre värld, att alla kan vara med och att det kan bli bra. De var en del av en rörelse som vid en första anblick av 2000-talets idolfixerade och avklädda musikbransch känns avlägsen. Men letar man sig bort från topplistorna nyanseras bilden. Internationella band som Le Tigre, Linton Kwesi Johnson och Chicks on Speed sjunger ut arga budskap om hur människor fortfarande behandlas olika. I Sverige återfinns dessa strömningar bland annat hos Laleh, MJM Propaganda, Radical Cheerleaders, Christine Owman och Svenska Akademien som alla framgångsrikt levererar radikala statements.

Veteraner (14 min)
Det är bara ett par minuter kvar nu. Blanche är beredd. På sängen ligger allt förberett. Nu kan han komma. Löken vet att han är sen. Men det är vädret. Bilen har krånglat. Han rullar upp framför huset. Maj. Dreamcruisers. Smygehemmet. Femton vrålåk. Elva personal. Fyrtio pensionärer. Ny dag. Nya möjligheter.

BILD: xmacex  (CC BY-SA 2.0)