Häng med på CykelBion 20/9

Fre 20 sept / 20.30 (avgång 21.00) / Från biograf Royal (Södra Tullgatan 4, Malmö) till Inkonst

En biograf behöver inte alltid innebära ett mörkt rum, med röda sammetsfåtöljer i långa rader och en vit duk längst fram. Med hjälp av två hopsvetsade cyklar, en duk, ett par högtalare och en projektor har filmkollektivet RåFILM uppfunnit ett helt nytt sätt att se på film.

Cykelbion möter upp efter invigningsfilmen och tar med oss på en cykeltur till Inkonst där RåFILM även står som värd för en Docu Night med uppskattade kortfilmer om vårt kära Malmö.

 

Pass 1 (utanför biograf Royal) 20.30-21.00:

IRAK-SVERIGE
Det är verkligen långt mellan Irak och Sverige. Sara och Shaymaa har gjort den resan till sitt nya hemland…
Animation // Språk svenska, engelsk text // 2min

UTSIKTER
Under Maries sista sex månader på anstalten Färingsö förändras fängelseuniformerna, landskapet utanför och Maries funderingar och känslor inför den frigivning som närmar sig. Hennes längtan efter frihet står i skuggan av en verklighet som verkar så avlägsen efter all tid i förvar. Ändå är det den längtan som driver henne.
Dokumentär // Språk svenska, engelsk text // 12min

Pass 2 (vandringen Royal till Inkonst) 21-21.40:

I WOULDN’T STEAL
Whenever you rent a movie, the multinational media industry forces you to watch their propaganda. They claim that [downloading movies is the same as snatching bags, stealing cars or shoplifting]. That’s simply not true – making a copy is fundamentally different from stealing.
Animation // Språk engelska // 2min

REPAINTING CUBA
Fasaderna får nya lager färg i samband med 50-årsjubileumet av den kubanska revolutionen. Två unga kubaner som sitter i husarrest på grund av sina relationer med utländska turister ger sin version av ett samhälle genomsyrat av baktalning och kontroll, och där den välpolerade ytan knappast döljer sprickorna.
Dokumentär // Språk spanska, engelsk text // 10min

DAYS OF THE DOLLAR DISCO
Barndomsvännen glöms bort under finanskrisens tuffaste dagar präglade av inkomstmissbruk och statusstress. En mjuk animerad historia om en krokodilbjörn, en discokanin och en börsare i en tid där representationsluncherna byts ut mot micromat.
Första pris på Music Doc GBG och hade re:permiär på Göteborgs Internationella Filmfestival.
Animation // Språk engelska // 2min

HALF TIME
Två vänner, en kärlek som känns omöjlig och en kamp för att vara tillsammans. Skapad under en workshop i Kosovo.
Animation // Språk engelska // 2min

NEXT DOOR LETTERS
Lilja och Sandra bestämmer sig för att spela Melitta ett spratt. De skickar henne ett kärleksbrev under falskt namn. Men när deras uppdiktade Milan får svar gör Lilja det hela till sin egna hemliga korrespondens. Det som börjar som ett bus blir plötsligt en viktig del i Liljas liv.
”Next Door Letters” är en animerad kortfilm som bygger på en verklig historia.
Animation // Språk svenska, engelsk text // 15min

I samarbete med: Nordisk Panorama, Malmö Kulturstöd och ABF.

Vid regn och mycket blåst ställs visningen in. Information om ev. inställd visning publiceras en timme innan visningen på rafilm.se och på RåFILMs Facebook.