Förvaret utvalt till STHLM DEBUT

Vi är glada att meddela att Förvaret är ett av tre projekt som nyligen valts ut till STHLM Debut, ett talangprogram utformat för långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen.

Förvaret är en dokumentärfilm inifrån ett svenskt förvar – Migrationsverkets låsta enhet där människor som inte fått tillstånd att stanna i Sverige frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en sekretessomgärdad plats väcker filmen fundamentala frågor om rörelsefrihet och människovärde. (red: Läs mer och se trailer här! Filmen har biopremiär 10 april, Folkets bio)

Regissörer: Anna Persson & Shaon Chakraborty.
Producent: Anna Weitz/RåFILM
Foto: Erik Vallsten
Klipp: Kristin Grundström

Projektet har hittills utvecklats med stöd av Svenska Filminstitutet/Cecilia Lidin, SVT Dokumentär, Konstnärsnämnden, Filmbasen/Film Stockholm, Stiftelsen Längmanska Kulturfonden och Konstnärsnämden.

Bakom programmet STHLM Debut står Film Stockholm/Filmbasen, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Stockholms filmfestival med Stockholms läns landsting som huvudfinansiär. Läs mer om STHLM DEBUT på Filmbasens hemsida här.