Möllanantologin vol 2 & 3

Möllanantologin är en serie kortfilmer där filmkollektivet RåFILM samlar in grymma exempel på konst och kultur som vill förändring i Malmö. Mycket har hänt på kort tid, filmerna speglar en tid då hyrorna är billiga, kulturarbetarna många, aktivismen mångsidig och viljan att förändra är tydlig. Ett peppigt projekt som avser att lyfta fram det speciella med Malmö som kultur- och aktiviststad men som också i en underton uttrycker en försiktig oro i hur de senaste årens snabba gentrifiering påverkar uttrycken.

Möllanantologin vol. 1 finns sedan i Juli på DVD och går att få tag på via Rundgång, Folk å rock eller Sugar Ditch i Malmö. Med en fantastisk affisch till, av konstnärsduon Tzunami art!

Nu är det dags att sammanställa volym två och tre. Den andra volymen är så gott som fylld redan på idéplan, några av filmerna är redan färdigfilmade och klippta, medans några återstår att filma eller sammanställa. Inte bara samtida aktörer är med, vi ser också tillbaka några år och lyfter fram bra och intressanta projekt som hjälpt till att forma vad som händer idag. Kortfilmerna görs av RåFILM men också av andra filmare i stan. Vi är peppade på fler! Hör av dig om du sitter på bra material eller är sugen att göra en film till antologin.

Innehållet i vol två och tre är än så länge en liten hemlighet, men klart är i alla fall att volym tre blir en samling filmer som visar aktivism genom musik.