Queer Inspectors – the movie

En kortfilm om drömmar, kärlek och om friheten att kunna vara precis den som en är. Queer Inspectors mission är att sätta en nyfiken, kärleksfull och kritisk lupp på miljöer där detta tycks vara möjligt. Eller för den delen omöjligt. De två inspektörerna är denna gång utsända på ett uppdrag; att undersöka Queera miljöer i San Francisco.

San Francisco har genom årtionden varit en tillflyktsort för massor av hbtq-identifierade personer som tagit sig hit för att få leva precis som de är. Hela distrikt, med träffpunkter för alla möjliga sexualiteter och könsuttryck har vuxit fram i staden där hetero på många ställen inte längre är den rådande normen. Queer Inspectors landar mitt i denna härliga röra, borstar dammet från uniformen och de rosa tightsen och ser sig omkring med kameralinsen som navigator. När de banar sin väg framåt i sin utredning möter de en massa olika människor som lever sina liv i staden.

I filmen blir det privata politiskt när frihet, normbrytande och lösögonfransar blandas med allvar och tragiska livsöden.

Produktionen tog sin början vintern 2008 och avslutas under 2014. Efter en stark start pitchade vi filmen på Tempo och kom på en hedervärd andraplats i den tävlingen. Sedan kom livet emellan, och  projektet har legat på vänt.
Men temat och den kritiska vinkeln är fortfarande lika aktuellt i en tid då HBTQ blivit lika trendigt att förhålla sig till som när Göran Persson kallade sig för feminist.

Produktion; RåFILM filmkollektiv, Julia Nygren & Tomellen Boije

 

 

 

 

 
Bildtext; En av inspektörerna i samtal med Ali, en av de medverkande i filmen