Det var en gång på riktigt

Dokumentär/animation, 28.30 min. 2010.
En film av Anna Klara Åhrén, Charlotta Copcutt & Anna Weitz

Fyra chilenska barn berättar om livet högt uppe på en av Valparaísos många kullar. Genom intervjuer och animationer baserade på barnens egna serieteckningar får tittaren kliva in i en värld kantad av droghandel och instängdhet, men förgylld av kreativiteten som lockats fram på ett litet barnbibliotek.

Filmen nominerades till STHLM.DOC-priset för bästa svenska korta dokumentär på Tempo 2010.

DET VAR EN GÅNG PÅ RIKTIGT är en dokumentär av Filmkollektivet RåFILM/Charlotta Copcutt, Anna Weitz & Anna Klara i samproduktion med Film i Skåne/Joakim Strand & Film i Halland/Birgitta Halland, med stöd av Svenska Filminstitutet / filmkonsulent Johan Bogaeus, BoostHbg/Anna J Ljungmark, Reaktor Sydost/Pelle Hybinette & Escuela Nórdica/Bengt Åkerlund.