Robin

 

WORK IN PROGRESS – EFTERPRODUKTION

10-åriga Robin kastas plötsligt in i livets ovisshet när hennes pappa dör i en biloycka. I familjens och vännernas sorg står Robin ensam att försöka förstå hur allt har förändrats på ett ögonblick. Hon hamnar i ett känslomässigt vakuum. Robins bästa vän Adam, som bara trott att det är gamla människor som kan dö, blir Robins följeslagare och ger sig ut på jakt efter svar för att försöka förstå vad som har hänt hans vän.

Robin är en novellfilm i spelfilmsformat som regisseras av Erica Elfström och produceras av RåFILM i samarbete med

Film i Skåne

Boost HGB

Film i Jönköping

Stiftelsen Längmanska kulturfonden

Filmcentrum Syd

Film i Jönköping

Moving Sweden, Svenska Filminstitutet

Filmcentrum Syd

Helge Ax:son Johnsons Stiftelse

Filmen Robin tar upp det svåra ämnet om vad vi hamnar i när någon nära oss dör, ur barns perspektiv. Filmen vill belysa ämnet med både humor och allvar. Målet är att filmen kan användas som diskussionsunderlag i skolmiljöer och under utbildning av personer som arbetar med barn i sorg. Vi jobbar för att filmen ska nå en stor publik såväl på filmfestivaler och andra visningsfönster.

Filmen är just nu i efterproduktion och planeras ha premiär någon gång under 2015/början av 2016.

Läs mer om regissören Erica Elfström här