CykelBio visning 27 april i Malmö

Följ med på en CykelBio visning där Malmös gator blir fasad till kortfilmer om de ökande klassklyftorna men också om den värld vi skapa! En visning med skateare i Uganda, personliga historier om abort och allsång mot Alliansen!

Plats: Malmö // Start och avslut på Möllevångstoget
Tid: Söndag den 27 april // kl 21:00 (börjar rulla 21.10) – 22:00
Event: SE HÄR!

FILMPROGRAM (utdrag)
KITINTALE – skateboard i Uganda
FLYTTA PÅ ER – tillägnad Alliansen
EMBRYO – personliga historier om abort

När solen lagt sig över Malmö drar RåFILMs rullande bio, CykelBion, igång. Med hjälp av två hopsvetsade cyklar, duk som sträcker sig nästan 4 meter över marken, ett par högtalare och en projektor har filmkollektivet RåFILM uppfunnit ett helt nytt sätt att se på film. Häng på en visning där vi använder det offentliga rummet för en vandrande bio upplevelse.

CykelBio – en del av Välj rättvisa nu!
2014 är valår och därför peppar den landsomfattande turnén ”Välj rättvisa nu!” för diskussion om solidaritet, antirasism och ett hållbart samhälle. Den 26-27 april startar turnén i Malmö med en helg fylld med inspiration och aktivism!

Arrangör: Filmkollektivet RåFILM, ABF Malmö och Välj Rättvisa nu!

Läs mer om Välj Rättvisa nu! Facebook // Web

OBS: Vid regn och mycket blåst ställs visningen in. Information om ev. inställd visning publiceras en timme innan visningen på rafilm.se och på RåFILMs Facebook.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
FILMPROGRAM
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
EMBRYO – personliga historier om abort

Embryo är en animerad dokumentärfilm som bygger på intima intervjuer med fem kvinnor som har en sak gemensamt- de har alla gjort abort. Med berättelser om att välja att göra abort, eller att tvingas till det, berör filmen tankar om hur det kunde ha blivit, hur kvinnornas livssituation såg ut och varför abort är så tabubelagt.

Dokumentär animation // Sve med eng subs // 14min

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
KITINTALE – skateboard in Uganda

In Eastern Africa, we encounters a group of skaters, known for having built the first and only half-pipe in Uganda. Located in Kitintale, in the popular suburbs of Kampala. Given the area’s contingencies, the lack of material in particular, skateboarding becomes a collective sport that produces a whole new range of styles and unprecedented tricks.

Dokumentär // Eng med eng subs // 12min //

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
FLYTTA PÅ ER – tillägnad Alliansen

Under CykelBio visningen har vi också premiär för 2014 inofficiella vallåt, Flytta på er – tillägnad Alliansen, med kören Reclaim with song.

Kom och sjung ut din frustration mot den värld Alliansen har skapat. Vi håller också tummarna att vi ska få en live uppträde med kören!

Musikvideo // Sve med sve subs // 4min

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
VET NI!! GENTRIFIERING!

En film om gentrifierings processerna på och kring området Möllan i Malmö. Bilder från 10 år ger en unik inblick i ett sakta förändrat stadslandskap och människor som berörs. Frågan är; för vem byggs den nya staden?
Namnet till filmen är tagen av den nu stängda butiken med smeknamnet ”Vet ni”. Ännu ett steg i gentrifierings processen.

Dokumentär // Sve // 16min

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
G SOM I GRATIS KOLLEKTIVTRAFIK

En bokstavsresa genom kollektivtrafikens A till Ö; såsom att D står för att Dela din biljett, G som i Gratis kollektivtrafik och P som i plankning och stoppa privatiseringen. Fokus ligger på oss resenärer, på hur vi kan agera solidariskt när vi reser och varför tågen och bussarna är så himla viktiga för oss. Helt enkelt ett kollektivtrafikens ABC!

Dokumentär animation // Sve // 6min

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + +