RåFILMs Cykelbioturné!

HURRA!
CYKELBION KOMMER TILL DIG!
Äntligen dags för RåFILMs Cykelbioturné 2014! 

När, var, hur?

Starttid kl 20 (filmvisningen börjar när solen har gått ner) och slutar vid kl 22, den 18-27 Augusti i följande orter;

Mån 18/8 – Lomma
Startplats: Hamntorget (utanför Lomma bibliotek)

Tis 19/8 – Furulund
Startplats: Kungsgatan 52 (vid Coops parkering)

Ons 20/8 – Kävlinge
Startplats: Torget vid Nygatan 1 (utanför Sparbanken)

Tors 21/8 – Södra Sandby
Startplats: Lundavägen 2 (utanför Byahuset)

Fre 22/8-Lör 23/8 – Docu Camp
OBS!!! DOCU CAMP BEHÖVER FÖRANMÄLAS, KOSTAR 300 KR

Sön 24/8 – Torna Hällestad
Startplats: Sandvägen 4 (vid torget framför Lanthandel)

Mån 25/8 – Genarp
Startplats: Tagholmsvägen 17 (utanför biblioteket)

Tis 26/8 – Svedala
Startplats: Stortorget

Ons 27/8 – Almgården, Malmö
Startplats: Agnesfridsvägen 3 (utanför ICA)

Aldrig har väl historien mött ett så fantastiskt medie som FILMEN, med sin speciella förmåga att knyta ihop viktiga frågor och starka känslor med hisnande känslomässiga upplevelser och förtrollande stämning. Filmen engagerar och berör, skapar samtal och rör sig över gränser.

Samtidigt har historien aldrig heller sett ett smartare transportmedel än CYKELN, med sin utmärkta egenskap att kunna bära sin förare över långa avstånd och bjuda på vind i håret, mjölksyra i benen och njutningen i att kunna se sig omkring på nya platser.

Vi i filmkollektivet RåFILM har fört ihop de här två fantastiska sakerna och skapat CYKELBION, en rullande filmvisnings-cykel som i sommar ger sig ut på sin premiärfärd långt utanför Malmös stadsgränser. Vi har packat cykelkorgen med en massa bra film, popcorn, filtar och överraskningar och någonstans mellan 18-27 Augusti stannar vi i just ER ORT för att bjuda in till filmvisning, samtal och överraskningar i skymningen.

I cykelkorgarna har vi packat filmer som visar på hur stor och fantastisk vår värld är! Filmer som visar fler perspektiv än de som en oftast ser på TV eller bio, filmer som gläntar på fönster ut mot en spännande omvärld där människor av alla möjliga olika slag lever, rör på sig, njuter och kämpar!
Efter filmvisningarna hänger vi kvar och bjuder in till att prata om den film som just visats på Cykelbions stora duk.

Men Cykelbion är inte bara en rullande biograf! Cykelbion är ett sätt att ses och ha det fint ihop, snacka och möta nya människor. Cykelbion är ett sätt att visa att rörelse är möjlig, att gränser är något som finns bara i våra egna huvuden och att den senaste tidens allt hårdare debattklimat om den som kommer någon annan stans ifrån, bara är helt uppåt väggarna.

PLING PLING! HÄR KOMMER CYKELBION!

OBS: Vid regn och mycket blåst ställs visningen in. Information om ev. inställd visning publiceras en timme innan visningen på rafilm.se och på RåFILMs Facebook.
Samarbetspartners; Kulturbryggan & ABF

 

PS; Här är en liten ögonblicksbild från Cykelbions premiärfärd;

överblicksbild på RåFILMs Cykelbio! from RåFILM on Vimeo.