Jag fick resa – filmen för RFSU:s kampanj #abort40

 

Under hösten 2014 gjorde vi en kampanjfilm i samarbete med RFSU för deras kampanj #abort40 som uppmärksammar att det den 1 januari 2015 är 40 år sedan Sveriges lagstiftning om fri abort trädde i kraft.

I filmen ”JAG FICK RESA” berättas verkliga historier om vad som händer när abort inte är lagligt. Medverkande bl a Karolina Ramqvist, Gnučči och Kawa Zolfagary.

Läs mer om kampanjen här och ladda ner RFSU:s kit om Aborträtten här!

Filmen hade premiär i samband med RFSU:s och tidskriften Ottar:s aborträttsfestival 4-7 december 2014. Sent söndag eftermiddag 7 december utsattes festivalen för ett attentat som polisen beskriver som ett politiskt motiverat attentat. Mer information om den vedervärdiga attacken finns på RFSU:s hemsida och i flera medier.