RåFILMs gåvotips; ge bort byggstenar till barnbibliotek i Chile!

I staden Valparaíso i Chile finns ett nordiskt barnbibliotek som RåFILM gjorde en film om 2010, ”Det var en gång på riktigt” en barndokumentär. Biblioteket har fortsatt sin verksamhet som består av att ge stadens barn tillgång till bilderböcker, översatta från gamla nordiska böcker med chilensk spanska. De ger också ut en tidning skriven av barn och ungdomar.

Valparaíso genomgår som många städer en gentrifiering och biblioteket har nu tagit steget till att köpa mark och bygga ett eget hus för att långsiktigt kunna fortsätta verka i staden. Verksamheten är uppbyggd kring volontärer som ofta själva varit besökare på biblioteket som barn.

De behöver 2000 byggstenar för att påbörja bygget och varje sten kostar 250 kr.

Vill du bidra kan du sätta in pengar till bibliotekets danska förening ”Nordisk-Chilensk Kulturformidling”

Iban: DK0330004616162713

Swift: DABADKKK

Adress: Danske Bank, Holmens Kanal 2-12, 1092 K K

Se dokumentären ”Det var en gång på riktigt”